Second Nature Fresco Beige

Case Study 13 3

Project Info

Style: Second Nature fresco Beige, Silestone Blanco Norte worktops

The Brief: This project involved removing an internal wall between the existing kitchen and dining room to create a large open-plan kitchen to better suit the family.  The client wanted us to create a light and airy room, with a contemporary feel. The client liked clean lines and the long bar handles, so the perfect combination was pan drawers and bi-fold wall units. These lines create a flow to the scheme and draws the eye into the kitchen.

Designers Tips

To maximise the storage space lots of clever mechanisms were used such as revolvo carousels, tandem larders and le-mans corner solutions.  The glass splashback was chosen to further enhance the light and fresh feel of the room. The ovens have been housed in midi towers rather than full height towers to soften their impact on the space, this also allows the glass to continue right the way round the kitchen and wrap around the units. This also positions the ovens at the perfect height for every day use.

We are so happy with our kitchen and love the clean lines of our contemporary fresco beige finish. The cupboards are great quality with various hidden surprises which mean everything has it’s place. All the units are functional and make life in the kitchen extremely easy. The pull out larder unit, carousel cupboard and the amazing kidney shaped pull out shelves in the blind corner unit mean that every available space in the kitchen is used. We went for lots of drawers in the kitchen which make storage for pans and dishes much more accessible. It’s a great kitchen and has taken the stress out of cooking.